Вадя Ротор – Рецензії на мультики

Сімпсони (мультик для дорослих і малих)

По-моєму, це чудовий приклад якісного гумору та актуальності жартів. Мені подобається дуже й дуже. Причому, він для усієї аудиторії: діти знайдуть у ньому яскравих персонажів і безліч смішних ґеґів, а дорослі - в"їдливу сатиру на буденність і архетипічних персонажів (типу великого начальника і його підлабузника Сміттерса, недолугих поліцаїв, бешкетливого Барта, інтелігентну дівчинку Лізу, яка своїм прикладом доводить, що дівчата у шкільні роки розвиваються швидше за хлопців і т.д.).

Сценарії там просто чудові, і сценаристи ще не "видихаються", як у багатьох інших серіалах, які з кожним наступним сезоном перетворюються на одноманітну нудятину. А хто критикує захоплення дорослими цим серіалом (бо ті із дорослих людей, яким він всерйоз подобається, заявляючи про це, часто наражаються на глузування), той просто оцінює речі поверхнево і не здатен дивитися глибше за яскраву картинку і той за кольоровим фантиком не може розгледіти цукерку. Нехай це буде пафосно сказано, але так воно і є.

Лис Микита, новітній український мультсеріал

Свій власний мультсеріал був потрібен Україні, як повітря, аби довести собі і всім, що МОЖЕМО і збагатити телеефір своїм продуктом. І досі його у нас не було, якщо не рахувати кілька серій мультика про козаків (ляльковий серіал 90-х "Веселий ринок" теж не рахується). І ось сучасний український мультсеріал є - це "Лис Микита" за мотивами однойменної казки Івана Франка.

Всього з 2005 по 2007 зробили 26 серій (усього 405 хвилин), бюджет склав 10 млн. грн. Проект було ініційовано та профінансовано силами голови Всеукраїнського товариства «Просвіта» Павла Мовчана.

The Houndcats (1972) Коти-нишпорки

«Коты-ищейки» — классный добрый мультик. Его интересно смотреть, в нём забавные герои и достаточно остроумный юмор, притом понятный детям, плюс эти ингредиенты «приперчены» стилизацией под ретро (особенно это касается машины, на которой коты передвигаются).

Кому нравятся такие мультики, как «Хитклифф» и «The Barkleys», обязательно посмотрите «Коты-ищейки»: вы хорошо проведёте время, ведь все эти замечательные мультсериалы (близкие по стилистике) достойны друг друга. Они совсем не похожи на те пошлые и антиэстетичные мультики с тупым сюжетом, которые делают в последние лет 10—15; «Коты-ищейки» и похожие на них «Хитклиф» и «The Barkleys» — это те старые добрые мультики, которые нам на самом деле захочется показывать своим детям, при этом не боясь привить им дурновкусие, это те мультики, которым почётное место в видеотеке.

***

«Принц Щелкунчик» (1990) - чудесный мультик! Настолько атмосферный, настолько передаёт мрачный дух Гофмановских сказок, что проникаешься его настроением полностью и без остатка, сопереживаешь до конца. Отличная драматургия, подкрепляющая её музыка… Я не видел все экранизации «Щелкунчика», но эта — лучшая изо всех, что я видел.